Buďte v obraze! Sledujte zpravodajství o aktuálním ekonomickém vývoji v tuzemsku i ve světě v sekci Novinky nebo se přihlaste k odběru našeho bezplatného Newsletteru.

MENU
Pojištění pohledávek | Prodej firem

ARFiN BROKER posiluje svou pozici na Slovensku

Registrací u Národní banky Slovenska (NBS) otevírá společnost ARFiN BROKER další etapu svého působení na slovenském trhu. Slovensko se tak zároveň stává jednou ze 40 zemí, kde působí největší světový makléř specializovaný na oblast krytí obchodního rizika AU Group. Součástí této nadnárodní skupiny je ARFiN BROKER od roku 2013.

23.4.2021, Bratislava

ARFiN BROKER aktivně působí na Slovensku již od května 2019, a to prostřednictvím své české licence. Od té doby vybudovala společnost zaměřená na makléřské služby v oblasti specializovaného pojistného produktu, kterým je pojištění pohledávek, portfolio klientů sročním obratem přes 1 mld. eur. Slovenská pobočka ARFiN BROKER Slovakia, s.r.o., byla do obchodního rejstříku zapsána na konci listopadu 2020, v dubnu 2021 pak byla společnost zaregistrována u NBS.  

Od letošního roku tak ARFiN BROKER přináší svým obchodním partnerům na Slovensku lokální servis s lokálním týmem. „ARFiN Group má na Slovensku a v Česku ambici stát se největším specializovaným makléřem v oblasti pojištění pohledávek,“ řekl Managing partner společnosti Tomáš Jurík.  

Za krátkou dobu svého působení na Slovensku, poznamenaného pandemií a celosvětovým ekonomickým poklesem, se společnosti podařilo vybudovat portfolio tvořící přibližně 3 % zcelkového trhu pojištění pohledávek a 5 % z portfolia spravovaného makléři (výpočet vychází z výsledků asociace AFP a informací o velikosti trhu).  

Naší základní filozofií je poskytovat odborný servis s lidským přístupem. Přidanou hodnotou pro klienty jsou zkušenosti členů týmu, kteří působili ve všech čtyřech komerčních pojišťovnách pohledávek na českém a slovenském trhu v průměru více než 10 let, a to jak vlokálních, tak i regionálních strukturách,“ přibližuje odbornost týmu působícího na dvou sousedních trzích Tomáš Jurík. 

ARFiN Group je skupina poskytující klientům služby v oblasti pojištění pohledávek a prodeje firem (M&A). ARFiN BROKER se stal od počátku svých aktivit v České republice v roce 2012 jedním z lídrů na trhu s portfoliem více než 70 klientů a očekávaným pojistným v objemu téměř 60 mil. Kč. ARFiN BROKER je členem sítě největšího specializovaného makléře voblasti krytí obchodního rizika AU Group, která byla založena v roce 1929. Prostřednictvím svých poboček a partnerů působí ve 40 zemích světa a pokrývá obchodní transakce, jejichž výše přesahuje 300 mld. eur.